Om Oss


Bygdegården Ätrasalen

Mitt i natursköna Vessigebro och ett stenkast från ån Ätran ligger Ätrasalen. Bygdegården som uppfördes 1929 har blivit en av de största bygdegårdarna i Falkenbergs kommun.

Perfekt för både det lilla föreningsmötet, den stora bröllopsfesten eller teaterföreställningen. Möjligheterna är många i vår flexibla bygdegård!

Höst och vår är det traditionellt gammaldans varje vecka.


Renoveringar

1993 skedde en större renovering där ett nytt kök installerades samt ventilation och mera. Därefter har bygdegården gått igenom mindre renoveringar för att bistå sin stolthet. Bland annat har det målats om och reparerats. Värmesystemet byggdes också om och anslöts till Vessigebros fjärrvärmesystem.

2019 firade bygdegården 90 år. Då startades projekt Ätrasalen 2.0.
Med hjälp av EU’s fond för landsbygdsutveckling kunde projektet genomföras som var en omfattande renovering. Vi har renoverat ventilationen, satt upp nya belysningsarmaturer för LED. Ljuddämpande tak i samlingssalarna och målning inomhus.
Lokala föreningar och företag stöttade oss så arbetet med renoveringen kunde genomföras.

2021 byggdes en uteplats under sommaren med hjälp av bidrag från Framtidsbanken. Uteplatsen är ett trevligt komplement om man vill vara utomhus vid vissa aktiviteter.


Utveckling

Med hjälp av bidrag från Falkenbergs kommun så har vi kunnat utveckla Ätrasalen. Det innebär en ny projektor och en stor duk till stora salen. Vi kan visa bio igen!
Vi kan även erbjuda goda möjligheter för konferensen eller mötet.

Ätrasalen ska återfå sin forna glans som Vessigebros mittpunkt för kultur- och föreningsprogram. Bygdegårdens teknik ska ge ett brett utbud för att kunna passa såväl gammal som ung, förening som företag.

Följ oss på facebook